Kom een kijkje nemen in onze bijzondere meubelzaak in de molen.

Industriële meubels met een robuuste uitstraling.

Meubels bij Stoks:

  • 1e kwaliteit Teak meubelen uit voorraad (cash&carry mogelijkheid)
  • Maatwerk meubelen in alle houtsoorten
  • 3 jaar volledige garantie 
  • Aan huis bezorgd
  • 25 jaar ervaring
  • Unieke lokatie in molen

De Molen

De St. Petrusmolen

In 1855 kregen de Venrayse molenbouwers, de broeders Wijnhoven, opdracht tot de bouw van de Sint Petrusmolen. De molen werd in 1856, op de verjaardag van St. Petrus, in gebruik genomen.demolen1.png

Boven de ingang van de molen werd een gedenksteen aangebracht met de beeltenis van St. Petrus en de spreuk:

"Sint Petrus Molen wil God bewaren voor vuur en stormen nog honderd jaren"

In de loop der jaren werd de molen nog enkele malen grondig opgeknapt. Zoals in 1938 toen de molen amper een jaar in het bezit was van de familie Stoks. De molen kreeg toen de zogenaamde stroomlijnwieken.

In november 1940 raasde een zware storm over Nederland. De molenkap met de wieken werd daarbij van de St. Petrusmolen gerukt. Pas een half jaar later kon de molen weer in gebruik worden genomen.

In de zomer van 1964 liet Piet Stoks, de vader van de huidige eigenaar Gerard, de molen opnieuw grondig opknappen. Hierbij werden nieuwe wieken, een koningsspil en een nieuwe kap aangebracht. Tevens werd het metselwerk waterdicht gemaakt. Voordat Gerard Stoks in 1991 de molen van zijn vader overnam, vond nog een grote restauratie plaats.

Nieuwe wieken/Verbouwing

In het jaar 2000 is de St. Petrusmolen door eigenaar Gerard Stoks geheel gerestaureerd, waarbij o.a. nieuwe wieken zijn aangebracht.

In 2010 is de meubelzaak onder in de molen flink verbouwd en daarmee een stuk groter geworden zodat er een nog ruimer assortiment te zien is. 

In 2012 heeft de molen opnieuw een prijs ontvangen: Best onderhouden particuliere molen van Nederland. Het is zeker de moeite waard om de molen te komen bezichtigen met zijn unieke showroom, dit kan op de winkeltijden: donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag (andere dagen op afspraak). Wanneer het waait, draait de molen.

Voor eventuele excursies en bezoeken in groepsverband, bijvoorbeeld schoolklassen, kan er altijd een afspraak gemaakt worden met de eigenaar Gerard Stoks, tel.nr. 06-54914131.

25 jaar

In 1990 is Gerard Stoks kleinschalig begonnen met een meubelzaak onder in de molen, toen nog alleen gespecialiseerd in antiek grenen. Deze zaak is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een zaak die gespecialiseerd is in blank Teak met een mooie eigen werkplaats waar meubels van alle houtsoorten op maat gemaakt worden. Volgend jaar, 2015, bestaat deze unieke meubelzaak die bekend is om de goede service en garantie, 25 jaar!