Geplaatst op

5 eetkamerstoelen die altijd lekker zitten

5_eetkamerstoelen_die_altijd_lekker_zitten_Stoks_Meubelen_Venray

Een eetkamerstoel vinden die lekker zit kan een hele opgave lijken. Zeker als je er ook regelmatig aan wilt thuiswerken is een comfortabele stoel een absolute must-have. In dit artikel vertellen we je graag welke eisen je op je lijstje kunt aanvinken of wegstrepen. Iedereen wil een eetkamerstoel waaraan je lekker kunt zitten. Daarom hebben we 10 eetkamerstoelen die altijd lekker zitten voor je op een rijtje gezet.

Waar moet een eetkamerstoel aan voldoen?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de stoel de juiste hoogte heeft ten opzichte van je tafel. Een te hoge of te lage stoel ten opzichte van de tafel zit niet lekker. Zeker als je thuis werkt met bijvoorbeeld een laptop is de juiste afstand tussen zitoppervlak en tafelbladhoogte een belangrijk punt.

Ten tweede is een rechte houding natuurlijk erg belangrijk. Recht zitten is gezonder dan onderuitgezakt hangen. Natuurlijk is niet elke eetkamerstoel per definitie een ergonomische stoel. Toch is het goed om bij je aankoop te letten op de houding van de rugleuning van de stoel. Ga er eens goed tegenaan hangen. Blijft het materiaal stabiel of veert het materiaal mee?

Eetkamerstoelen met armleuningen nemen vaak meer ruimte in beslag dan eetkamerstoelen zonder armleuningen. Een armleuning is erg prettig maar voor veel mensen zeker geen verplicht onderdeel van een stoel. Zonder armleuning stap je namelijk gemakkelijker in- en uit de stoel. Zeker in kleinere huizen met minder ruimte zoals een appartement zijn stoelen zonder armleuning vaak een slimmere keuze. Ons team van woonspecialisten heeft de volgende eetkamerstoelen voor je uitgeprobeerd:

5. Eetkamerstoel Palma

Voor wie echt zacht wil zitten is eetkamerstoel Palma een juiste keuze. Het plooivormige kussen zit mooi verwerkt over de ronde vormen van het zitoppervlak. Deze zachte oase is een genot voor elk achterwerk. Het onderstel is kruisvorm zorgt ervoor dat je jouw benen overal kwijt kunt. Deze speelse stoel is ideaal voor wie niet zo goed stil kan zitten. Daarnaast is dit zitmeubel verkrijgbaar in spannende kleuren als lichtgrijs, geel en groen. Een ware eyecatcher!

4. Eetkamerstoel Navarra

De vlakverdeling ondersteund de rug precies op de juiste plaatsen. Omdat de rugleuning niet helemaal recht is, is dit een stoel om zeer relaxed te dineren met vrienden en familie. Het lijnenspel van degelijke naden is een lust voor het oog en is verkrijgbaar in de kleuren antraciet en cognac.

3. Eetkamerstoel Eljas

Echt lekker zitten doe je op de Eljas. Dit is een van onze favoriete stoelen en niet zonder reden. Deze eetkamerstoel ondersteund het lichaam niet alleen van onderen maar ook van opzij. De komvormige randen zorgen voor optimaal zitcomfort, de hele dag door. Ideaal om lekker te werken aan de keukentafel zonder rugklachten. Deze mooie industriële stoel met krachtig lijnenspel is een aanwinst voor elke eetkamer of keuken. Op het gebied van kleur valt er helaas minder te kiezen. Deze stoel is te koop in de kleuren antraciet en cognac.

2. Eetkamer stoel Belmonte

Deze zetel is vernoemd naar de Portugese plaats Belmonte. Het brede en ook dikke zitvlak maakt dat deze stoel erg lekker zit. Ook de rug partij is voorzien van een extra comfortabele dikke laag schuimvulling. Hierdoor kun je uitgebreid tafelen en uren lang kletsen met vrienden en bekenden. De hele straat wil aanschuiven met deze heerlijke stoel Belmonte. Verkrijgbaar in 3 kleuren!

1. Eetkamerstoel Bunol

Deze industriële eetkamerstoelgenaamd Bunol (vernoemd naar de Spaanse stad Buñol in de provincie Valencia)  is een echte basic eetkamerstoel die aan veel wensen voldoet. De twee U-vormige poten zorgen voor een stabiele kindvriendelijke zitbeleving. Met deze stoel valt niet te schommelen. Ideaal voor jonge gezinnen met avonturiers die hun eigen grenzen nog niet kennen. De Bunol heeft een echte rechte houding is dus goed geschikt om thuis te werken.

Over Stoks Meubelen

Stoks Meubelen is al sinds 1989 de landelijke specialist op het gebied van teak houten meubelen. Je bent van harte welkom in de sfeervolle showroom in onze authentieke Molen op Sportlaan 10 te Venray. We voorzien je graag van passend advies en bezorgen teak meubelen door heel Nederland en een groot deel van België en Duitsland. Daarnaast maken we ook teak houten meubelen naar wens op maat. Neem gerust contact op bij vragen of interesse in ons aanbod kwaliteitsmeubelen.