Geplaatst op

5 tips voor het vinden van de juiste industriële tafel

5_tips_voor_het_vinden_van_de_juiste_industriele_tafel

5 tips voor het vinden van de juiste industriële tafel

Zit jij er aan te denken om een industriële tafel te kopen? Dan is er veel om uit te kiezen. Er is zelfs zoveel om uit te kiezen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe besluit je nou welke industriële eettafel het beste past in jouw interieur? Wij geven je graag een overzicht van diverse opties voor de aanschaf van een industriële tafel. Zo weet je wat je af kunt strepen van, of toe kunt voegen aan je wensenlijstje! Zo ontdek je dingen die je wellicht over het hoofd had gezien. Daarom geeft Stoks Meubelen je deze 5 tips voor het vinden van de juiste industriële tafel.

Tip 5 – Industriële eettafel soort tafelblad

De juiste sfeer in de eetkamer is mede afhankelijk van de keuze voor het tafelblad van de industriële eettafel. Afhankelijk van vorm, kleur en houtsoort heb je bij ons in de basis grofweg 2 keuzes. Als eerste kun je kiezen voor het ‘normale’ soort tafelblad. Hierbij heb je een egaal en authentiek tafelblad zoals we dat al jaren kennen. Ten tweede kun je kiezen uit een industriële tafel met een boomstamblad. Dit noemen we in onze collectie ook wel de “Tree Top” variant. Hierbij heb je een tafelblad dat oogt alsof het rechtstreeks van de boom afkomstig is. De tafel is bewerkt maar zaken als noesten en scheurtjes zijn onaangetast voor de echte natuurlijke look. Naast prachtige kant en klare industriële tafels verkopen wij ook losse tafelbladen.

Producten met een boomstamblad “Tree-top cover”

Tip 4 – Soort tafelpoot voor industriële eettafel

Niet alleen het blad maar ook de juiste soort tafelpoot voor een industriële eettafel is voor iedereen verschillend. De tafelpoten in het assortiment van industriële eettafels zijn bij Stoks Meubelen vervaardigd uit zwart gecoat staal (poedercoating). Wij kunnen industriële tafels leveren met de volgende soorten poten:

1. Spinvormige tafelpoten: Het spider onderstel (spinvormig) is een populair soort tafelpoot voor industriële eetkamertafels. Dit type tafelpoot kruist elkaar als een soort mikado. De positie in het midden van de tafel zorgt ervoor dat je bij een spider onderstel rondom gemakkelijk stoelen neer kunt zetten.

2. U-vormige tafelpoten: De U vorm tafelpoot is een stalen tafelpoot die je tegenkomt bij veel 4-persoons of 6-persoons industriële tafels. Dit type tafelpoot is gemonteerd aan de beide kopse kanten van de tafel met een afstand van ongeveer 10 tot 15 centimer van het einde van het tafelblad. Deze poot is zeer geschikt in combinatie met het boomstam (tree top) tafelblad.

3. X-Vormige tafelpoten: Ook de X-vorm is een populaire vorm als poot bij industriële tafels. Een stalen X-poot legt nog meer de nadruk op het industriële gevoel. Dit is namelijk een vorm die je weinig in de natuur ziet. De X is echt een vorm die door de mens bedacht is als constructie om zware zaken te kunnen dragen. Met een X-poot heb je dus een stevig onderstel voor je industriële tafel.

4. Enkele tafelpoten: De enkele tafelpoot is de tafelpoot zoals we die van vroeger uit kennen. Een tafel met vier losstaande poten, één op elke hoek van de tafel. Dit type poot zie je iets minder terug bij industriële tafels met stalen poten. Dit komt omdat het makkelijker is om met staal een gecombineerd onderstel in elkaar te lassen ten opzichte van losse poten.

Tip 3 – Vorm van de industriële tafel

Soms is de indeling van je huis bepalend voor de vorm van je nieuwe tafel. In de meeste gevallen komt het echter neer op eigen smaak en voorkeur. De vorm van het blad van je tafel zegt veel over de stijl van je interieur. In de basis zijn er vier vormen waar je uit kunt kiezen bij een industriële eettafel. Dit zijn de vormen: rechthoekig, vierkant, rond en ovaal. Hieronder lichten we de vormen 1-voor-1 toe.

1. Industriële eettafel met een rond blad
De ronde tafel is terug van weggeweest! Na een periode waarin alles in een interieur strak moest zijn en waar de rechthoek en het vierkant dominant waren is rond nu helemaal terug van weggeweest. En daar zijn we eigenlijk erg blij mee! Ronde tafels zijn namelijk erg geschikt voor kleinere eetkamers, keukens of woonkamers. Zeker voor mensen die in een kleinere woning, appartement of flat wonen is een ronde industriële tafel vaak een mooie uitkomst zodat de ruimte optimaal benut kan worden.

Naast het ruimtelijke en functionele aspect mag er ook iets gezegd worden over de uitstraling en het gevoel van een ronde tafel. Aan een ronde tafel is iedereen gelijk. Dit kennen we niet voor niets van “de ridders van de ronde tafel”. Door deze verdeling aan tafel zit iedereen even ver uit elkaar en kan iedereen elkaar aankijken. Dat maakt het wel zo eerlijk en zeker ook erg gezellig. Bij het kaarten kijkt niemand in elkaars speelkaarten!

Ook voor jonge gezinnen kan de ronde tafel een mooie uitkomst zijn. Ten eerste is een ronde tafel erg veilig. Er zijn geen spitse hoeken waar je kindjes zich aan kunnen stoten. Als je kleine kinderen hebt is een ronde tafel tevens heel handig om je beide kids tegelijk in de gaten kunt houden en de tomatensoep alleen van de kommetjes naar de mondjes gaat en niet richting de witte muur. Kortom de ronde industriële tafel is ruimtebesparend, gezellig en erg informeel.

2. Industriële tafel met een vierkant blad
Ook handig voor mensen met een kleiner woonoppervlak is de vierkante industriële eettafel.Het grote voordeel van een vierkante industriële tafel is dat je deze met één kant tegen de wand aan kunt schuiven om zo ruimte te besparen. Zo blijven er drie zijdes over. Het nadeel van een vierkante tafels is dat de gelijke zijdes allemaal even breed zijn
Hierdoor passen er minder stoelen aan dan bij een ronde- of een ovale tafel. Bij een kleine vierkante tafel kun je maximaal 4 stoelen kwijt en bij een grote vierkante tafel kun je 8 stoelen kwijt. 8-persoons vierkante tafels zie je eigenlijk alleen in bedrijfsrestaurants en kantines en dit is minder gebruikelijk voor thuis.

3. Industriële tafel met een ovaal tafelblad
Ovale industriële tafels zijn zeer gewild. Een tafel met dit type blad zien we het meest met het spinvormige “spider”onderstel waardoor er veel ruimte overblijft voor stoelen rondom de tafel te schuiven. De ovale vorm zorgt voor een creatief en speels beeld in je interieur. Deze vorm is een echte aanrader voor mensen die graag iets opvallends in huis willen.

4. Industriële tafel met een rechthoekig tafelblad
Een industriële tafel met een rechthoekig tafelblad is verreweg de populairste industriële eettafel. Veel mensen houden van een lange tafel waar plek is voor al hun vrienden en familie. Hier bespreken we de dag of vieren we zelfs onze verjaardag. Door zijn lengte vult de rechthoekige eettafel de ruimte mooi op. Naast het ontbijt, de lunch of het diner is deze plek in huis bij uitstek de plek waar men ook werkt. Niemand zit graag alleen boven op zijn kamer aan een bureau. Werkzaamheden als de administratie, huiswerk, studie etc. vinden vaak plaats aan de rechthoekige keukentafel.

Tip 2 – De afmetingen van je industriële tafel

Wat zijn de afmetingen van mijn industriële tafel? Meten is weten, dit begrip is zeker van toepassing op je nieuwe industriële tafel. Maar welke afmetingen heb je nu nodig? Allereerst moet je weten met hoeveel personen je aan tafel wilt zitten. De meeste industriële tafels hebben een breedte van 90cm of 100cm. Qua lengtematen kunnen wij tafels leveren in de volgende afmetingen: 140cm, 160cm, 180cm, 200cm, 220cm, 240cm, 260cm en 280cm.

Wanneer je thuis met vier personen bent en je lekker ruim wilt zitten dan heeft de ideale tafel toch wel zeker een lengte van 1.80 centimeter. Ben je met zes personen dan is een tafel van 2.40 centimeter toch wel de minimale lengte.

Tip 1 – Kies de juiste stoelen voor bij je industriële tafel

Wanneer je jouw favoriete tafel gevonden hebt dan heb je ook nog stoelen nodig om op te zitten. Bij een industriële tafel kies je idealiter ook zitmeubelen met een industriële stijl. Het beste kun je voor stoelen kiezen waarbij de poten dezelfde kleur hebben als het onderstel van je eettafel, namelijk zwart. Ook voor de zitting wil je graag een leuk kleurtje uitzoeken.
Populaire kleuren zijn antraciet, bruin, cognac en olijfgroen.

Over Stoks Meubelen

Stoks Meubelen is al sinds 1989 de landelijke specialist op het gebied van teak houten meubelen. Je bent van harte welkom in de sfeervolle showroom in onze authentieke Molen op Sportlaan 10 te Venray. We voorzien je graag van passend advies en bezorgen teak meubelen door heel Nederland en een groot deel van België en Duitsland. Daarnaast maken we ook teak houten meubelen naar wens op maat. Neem gerust contact op bij vragen of interesse in ons aanbod kwaliteitsmeubelen.