Geplaatst op

Waarom een tuinbank met teak tafel een goed idee is voor elke tuin

Tuinbank met tafel

Een groene tuin is een oase van rust en ontspanning, een plek waar je kunt genieten van de natuur en quality time kunt doorbrengen met vrienden en familie. Een tuinbank met tafel is een geweldige toevoeging aan elke tuin en biedt verschillende voordelen die ervoor zorgen dat het een goed idee is om er een aan te schaffen. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, een houten tuinbank met tafel zal zeker zijn waarde bewijzen.

Een van de belangrijkste voordelen van een tuinbank met tafel is dat het een veelzijdig meubelstuk is. Of je nu wilt ontspannen en een boek wilt lezen, buiten wilt eten met familie en vrienden, of gewoon wilt genieten van een kopje koffie in de ochtendzon, een tuinbank met tafel biedt de perfecte ruimte om dit te doen. Het tafelgedeelte kan gebruikt worden om drankjes, snacks, boeken, en andere benodigdheden binnen handbereik te houden, zodat je alles bij de hand hebt tijdens je buitenmomenten.

Welke afmetingen voor een tuinbank

De afmetingen van de tuinbank met tafel kunnen variëren, afhankelijk van je behoeften en de grootte van je tuin. Of je nu een tuinbank van 1 meter breed nodig hebt voor een knusse hoek of een grotere bank van 2-3 zits met kussens voor meer ruimte, er is altijd een optie die past bij jouw tuin. Het is belangrijk om te kiezen voor een houten tuinbank met tafel, omdat hout een natuurlijk materiaal is dat goed past in een groene omgeving en duurzaamheid biedt.
Een goede keuze voor houten tuinmeubelen is teakhout. Teak tuinmeubelen blijven zeer lang mooi onder diverse weersomstandigheden. Zo heb je jarenlang plezier van je investering voor de tuin.

Een tuinbank met tafel van teakhout ertussen heeft ook een sociale functie. Het creëert een gezellige en uitnodigende sfeer waarin familie en vrienden samen kunnen komen. Of het nu gaat om een informele barbecue, een verjaardagsfeestje of gewoon een ontspannen middag met dierbaren, de tuinbank met tafel biedt voldoende zitruimte en een handige plek om eten en drinken neer te zetten. Het nodigt uit tot gesprekken en zorgt ervoor dat iedereen comfortabel kan genieten van de tuin.

Tuinbank met houten klooster tafel

Een populaire keuze voor onder de overkapping is bij een tafel tussen twee banken is een kloostertafel. Deze klassieke tafelstijl voegt een vleugje elegantie toe aan je tuin en past goed bij verschillende soorten banken. Ondanks dat dit eigenlijk een meubel voor binnen is zetten veel mensen dit type tafel graag onder de overkapping in combinatie met een leuk tuinbankje. Een houten kloostertafel kan de natuurlijke uitstraling van de tuinbank versterken en een rustieke charme toevoegen aan de omgeving.

Kortom, een tuinbank met tafel is een geweldige investering voor elke tuin. Het biedt functionaliteit, veelzijdigheid en een sociale omgeving waarin je kunt ontspannen en genieten van quality time met je dierbaren. Of je nu een kleine tuin hebt of een uitgestrekt groen paradijs.

Geplaatst op

Hoe lang gaat een houten tuintafel mee?

Hoe lang gaat een houten tafel mee?

Een houten tuintafel kan lang meegaan, afhankelijk van verschillende factoren. De kwaliteit van het hout, de afwerking en de blootstelling aan de elementen spelen allemaal een rol in de levensduur van de tafel.

Als de tafel van hoogwaardig hout is gemaakt, zoals teak of eiken kan deze tot wel 20 jaar meegaan. Het is belangrijk om de tafel regelmatig schoon te maken en te onderhouden om de levensduur te verlengen.

Als de tafel echter van goedkoper hout is gemaakt, zoals vurenhout of grenen, kan de levensduur aanzienlijk korter zijn, zelfs met regelmatig onderhoud. Deze houtsoorten zijn minder duurzaam en hebben de neiging om sneller te slijten of te verkleuren, vooral als ze worden blootgesteld aan zonlicht en vocht. Als je nog niet weet welke houtsoort het beste geschikt is, lees dan vooral eens dit artikel over de 5 voordelen van teakhout!

Over het algemeen kunt u verwachten dat een goed onderhouden houten tuintafel minstens 5-10 jaar meegaat, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Als je wilt dat je tuintafel zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om deze goed te onderhouden en te beschermen tegen de elementen, zoals zonlicht, regen en sneeuw.
De tuintafel droog wegzetten onder een overkapping is vaak een van de beste manieren om een langere levensduur te garanderen.

Houten tuintafels die populair zijn onder andere klanten:

Geplaatst op

Hoe lang gaat een houten tuintafel mee?

Hoe lang gaat een houten tafel mee?

Een houten tuintafel kan lang meegaan, afhankelijk van verschillende factoren. De kwaliteit van het hout, de afwerking en de blootstelling aan de elementen (weer en wind) spelen allemaal een rol in de levensduur van de tafel.

Als de tafel van hoogwaardig hout is gemaakt, zoals teak of eiken, en goed is afgewerkt met olie of lak, kan deze tot wel 20 jaar meegaan. Het is belangrijk om de tuintafel regelmatig schoon te maken en te onderhouden om de levensduur te verlengen.

Tussen houtsoorten zitten aanzienlijke verschillen. Klik hier om meer te lezen over de verschillen tussen hardhout zachthout en teak hout. Als de tafel echter van goedkoper hout is gemaakt, zoals vurenhout of grenen, kan de levensduur aanzienlijk korter zijn, zelfs met regelmatig onderhoud. Deze houtsoorten zijn minder duurzaam en hebben de neiging om sneller te slijten of te verkleuren, vooral als deze worden blootgesteld aan zonlicht en vocht.
Echter zullen zelfs de beste houtsoorten altijd vergrijzen door zonlicht!

Over het algemeen mag je verwachten dat een goed onderhouden houten tuintafel minstens 5-10 jaar meegaat, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Als je wilt dat jouw tafel zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om deze goed te beschermen tegen de elementen, zoals zonlicht, regen en sneeuw. Een overkapping is een veel gevallen een goed idee om de levensduur van je tafel aanzienlijk te verlengen.

Als je niet weet waar je op moet letten bij het kopen van een houten tuintafel dan raden we je aan om te kiezen voor een teak tuintafel. Teak heeft vele voordelen die andere houtsoorten niet hebben. De aanschafprijs is vaak iets hoger maar dit merk je ook terug in de kwaliteit en de levensduur van je tuinmeubilair. Hieronder zie je enkele populaire modellen:

Geplaatst op

Waarom zijn teak meubelen nog steeds zo populair?

Waarom zijn teak meubels nog steeds zo populair?

Meubelen van teakhout zijn een klassieke keuze voor zowel binnen als buiten. Het staat bekend om zijn duurzaamheid, natuurlijke schoonheid en weerstand tegen ongedierte en vocht.

Een van de belangrijkste redenen waarom teak zo’n populaire keuze voor meubelen is, is zijn duurzaamheid. Het massieve hout is van nature bestand tegen rot, bederf en ongedierte, waardoor het een onderhoudsarme keuze is voor zowel binnen als buiten. Teak is ook een dicht hout, waardoor het bestand is tegen deuken en krassen, en het heeft een hoog natuurlijk oliegehalte dat helpt het te beschermen tegen waterschade.

Behalve om zijn duurzaamheid staat teak ook bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Het hout heeft een warme, goudbruine kleur die na verloop van tijd dieper wordt, en de fijne nerf en gladde textuur maken het een genot om aan te raken. Teak kan ook worden geschuurd en gepolijst tot een hoogglanzende afwerking, wat de aantrekkingskracht vergroot en de natuurlijke nerf helpt benadrukken.

Een ander voordeel van teakhouten meubelen is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Het hout vereist geen speciale behandeling of onderhoud om het mooi te houden, en kan worden schoongemaakt met een eenvoudig mengsel van milde zeep en water. Voor buitenmeubelen wordt aanbevolen eenmaal per jaar een teakhouten beschermer of sealer aan te brengen om het hout te beschermen tegen de elementen en de natuurlijke kleur te behouden.

Al met al zijn teakhouten meubelen een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar duurzame, mooie en onderhoudsarme meubelen. Het is geschikt voor zowel binnen als buiten, en met de juiste zorg kan het vele jaren meegaan. Stoks Meubelen gevestigd in Venray is de landelijke specialist als het gaat over teak meubelen. Met meer dan 30 jaar ervaring zijn wij het adres voor het kopen van teak meubels

Geplaatst op

Hoe kan ik mijn buffetkast het beste inrichten?

Kast ingericht met decoratief servies

Weet je niet wat je in jouw buffetkast moet zetten? Het inrichten van de schappen in je kast kan een hele opgave lijken. Wij helpen je graag op weg met ideeën om een mooie indeling te maken voor je buffetkast. In dit artikel geven we enkele tips voor het inrichten van je buffetkast.

Een landelijke buffetkast sfeervol inrichten

In de eerste plaats dient een kast er voor om spullen op te bergen. Je kast mag echter ook de aandacht trekken. Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor een soort kast je op dit moment hebt voordat je aan de slag gaat. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen tussen een winkelkast en een buffetkast.

Een met servies en beelden ingerichte buffetkast

Welke spullen tonen in een buffetkast?

Vind je het lastig om jouw eigen draai aan het landelijke interieur of de kast te geven?
De volgende elementen zijn echte sfeermakers voor je buffetkast:

  1. Servies
  2. Bierglazen en wijnglazen
  3. Boeken
  4. Fotolijstjes
  5. Religieuze items zoals een kruis, of een beeld van Jezus of Buddha.
  6. Modelbouw zoals een modelauto of modelvliegtuig
  7. Knutselwerkjes van jezelf of de (klein)kinderen
  8. Sporttrofeeën en medailles
  9. Kaarsen

5 Decoratietips bij het inrichten van een buffetkast

1. Maak groepen en sorteer op kleur
Om een goede balans te organiseren tussen alle verschillende spullen is het handig om voorafgaand aan het inrichten de boel te sorteren en groepjes te maken. Zo kun je bijvoorbeeld spullen met een soortgelijke kleur bij elkaar leggen.

2. De kunst van het weglaten
Probeer niet direct alle planken, schappen en gaten op te vullen. In veel gevallen is kun je het beste zaken achterwege laten om zo ruimte en rust tussen de verschillende elementen te creëren. Laat delen open om zo de aandacht op andere decoratieve delen te laten vallen.

3. Je buffetkast functioneel inrichten
Zelf hebben wij bijvoorbeeld een glazen pot met theezakjes erin staan welke we dagelijks gebruiken voor visite. Ook de schaal met fruit pronkt fier op het buffet van de kast. Door te kiezen voor een functionele inrichten met spullen die je vaker gebruikt dient de kast niet alleen als etalage maar gebruik je de vitrines ook daadwerkelijk waardoor afstoffen in mindere mate nodig is.

4. Je buffetkast decoratief inrichten
Wie zijn buffetkast van teakhout decoratief in wil richten komt al snel uit bij servies. Het bovenste deel van de buffetkast fungeert dan ook vaak als servieskast. Onder servies verstaan we borden, schalen, bestek en bekers (Glazen vallen niet onder het serviesgoed). Dit servies gebruik je niet, of zeer zelden en kan hierdoor aangemerkt worden voor decoratief gebruik en niet als functioneel.

5. Een buffetkast uitkiezen
In een landelijk interieur mag een buffetkast niet ontbreken. Heb je nog geen buffetkast of voldoet je huidige buffetkast niet meer aan al jouw wensen? Ben je op zoek naar een fraaie kast met een ander model of in een ander kleurtje? Stoks Meubelen is sinds 1989 de specialist in mooie buffetkasten voor elk interieur. Bekijk hier al onze buffetkasten of bezoek onze sfeervolle woonwinkel te Venray voor showroommodellen, voorbeelden, tips en meer!

Geplaatst op

Wat is plantage teak?

Wat is plantage teak

Bij Stoks Meubelen hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Daarom bestaat een groot deel van ons assortiment uit plantage en gerecycled teakhout. Maar wat verstaan we nu precies onder plantage teak?

Waar bevinden de teak plantages zich?

Houtplantages zijn te vinden in alle delen van de wereld. Teakbomen zijn echter voornamelijk te vinden in Zuidoost-Azië, in landen als Indonesië, Thailand en India. Door de grote vraag vanuit Europa werden de teakbomen daar illegaal gekapt. Om dit tegen te gaan en de werkgelegenheid te stimuleren werden onder meer op Java de eerste teakplantages aangelegd door de overheid van Indonesië. Voor meer informatie over de afkomst en geschiedenis van teakhout kun je hier verder lezen.

Kwaliteit van plantage teakhout

Plantage teak kenmerkt zich door de hoge kwaliteit van het hout. Dit is te herkennen aan de kleine en gelijkmatige jaarringen bij een dwarsdoorsnede van de boomstam. De houtsoort teak is namelijk zeer geschikt om grootschalig te telen op plantages. Op deze plantages krijgt het teakhout de tijd en ruimte om groeien en hebben de bomen weinig last van insecten en problemen zoals ziektes door andere plantsoorten. Door deze tijd en ruimte groeien de bomen rechter waardoor de kwaliteit van het hout hoger is en het gemakkelijker is om er massief houten teak meubelen van te maken. Door de rechtheid van het hout is er minder tijd nodig bij het kappen en het bewerken van het hout. Bovendien is er minder afvalhout bij de productie van meubilair.

Nieuw teak

Plantage teak noemt men in de handel ook regelmatig ‘nieuw’ teak. Bij nieuw teak worden van het hout afkomstig van de plantage voor de eerste keer meubelen gemaakt zoals teak tafels of teak kasten. Dit in tegenstelling tot gerecycled teak, dat afkomstig is van gesloopte huizen of schepen in Indonesië.

Geplaatst op

Hoe hoog moet mijn Tv-meubel zijn?

Hoe hoog moet mijn TV-meubel zijn?

Het kopen van het juiste Tv-meubel is niet gemakkelijk. Naast de juiste stijl spelen er ook nog praktische zaken. Kan ik al mijn apparaten kwijt en hoe werk ik de kabels weg? Ook de afmetingen van het televisiemeubel spelen een belangrijke rol in de keuze. Bij de zoektocht naar een nieuw Tv-meubel vragen mensen zich dan ook vaak af: Hoe hoog moet mij Tv-meubel zijn? Hieronder enkele tips voor de ideale hoogte van je TV kastje.

1. Let op de hoogte van je andere meubels

Niet elk bankstel is even hoog. Enkele centimeters kunnen al het verschil maken ten opzichte van het TV meubel. Iets waar je zeker rekening mee wilt houden zijn ook de salontafels of bijzettafels tussen het bankstel en de TV in. Je wil namelijk niet dat je salontafel hoger is dan je televisiemeubel. Hierdoor zou je namelijk een deel van het beeldscherm niet kunnen zien. Ga daarom eens goed op je bankstel zitten om de ideale kijkhoogte te bepalen.

2. Formule voor hoogte televisiemeubel

Tijd om de rekenvaardigheden wat aan te wakkeren. Met de volgende formule kun jij de ideale hoogte voor jouw TV meubel berekenen:

Rekenformule:
Hoogte televisiemeubel = kijkhoogte – 2/3e van hoogte beeldscherm – hoogte voetstuk tv.

Rekenvoorbeeld:
Kijkhoogte is 100 centimeter.
Hoogte beeldscherm is 75 centimer.
Voetstuk TV is 5 centimeter.

100 – (2/3 * 75) – 5 = 45 centimeter

3. TV-meubel van teakhout voor ideale hoogte

Nu je weet hoe hoog jouw Tv-meubel moet zijn kun je gaan nadenken over de stijl die je voor ogen hebt. Wellicht was het nog niet in je opgekomen om te kiezen voor een teak Tv-meubel. Teakhout is een verfijnde houtsoort die zeer goed te combineren is met andere woonstijlen zoals industrieel, modern of landelijk. Een TV kast van teakhout zorgt voor een warme en sfeervolle woonkamer. Bovendien is teak een duurzame keuze. Onze degelijke teak tv meubelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren met een breedte van 100cm tot en met 280 cm. Zo weet je zeker dat jouw mooie televisie de juiste ondersteuning krijgt. Hieronder tonen we enkele populaire opties:

Geplaatst op

Wat is het verschil tussen hardhout, zachthout en teak hout?

Verschil tussen hardhout zachthout en tropisch teakhout

Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Hardhout en Zachthout. Wat is het, wat zijn de verschillen en hoe zit het nu eigenlijk met teakhout?

1. Zachthout

Zachthout is afkomstig uit Dennen, Sparren of andere naaldbomen. Deze bomen groeien sneller en hierdoor is de prijs van deze houtsoort ook lager. Zachthout is flexibeler en daardoor gemakkelijker te bewerken en te buigen. Een nadeel is dat het een lagere dichtheid heeft en daardoor minder stevig is. Zachthout kun je herkennen aan de hoeveelheid noesten. Zachthout heeft in tegenstelling tot hardhout veel noesten.

1. Hardhout

Hardhout is afkomstig uit loofbomen zoals de eik, de berk en de beuk. Deze bomen groeien langzamer dan bijvoorbeeld naaldbomen en het hout is minder flexibel. Hardhout is erg sterk en je kunt er mooie massieve meubels van maken. Door zijn langzamere groei en robuuste eigenschappen is hardhout wat duurder dan zachthout. Een nadeel van Europees hardhout is dat het onbehandeld niet zo geschikt is voor gebruik buitenshuis.

3. Teakhout

Is teak een hardhout? Teak is tevens een harde houtsoort echter deze harde houtsoort is afkomstig uit de (Indonesische) tropen. In het latijn heet deze houtsoort Tectona Grandis. Lees hier meer over wat teakhout is en waar het vandaan komt. Door zijn tropische roots heeft deze hardhoutsoort andere eigenschappen dan zijn Europese tegenhangers. Zo is deze houtsoort veel beter bestand tegen vocht en heb je geen last van schimmelvorming bij gebruik buitenshuis. Teakhout is daardoor zeer goed geschikt om bijvoorbeeld teak tuinmeubelen van te maken. Ook is teak een zeer duurzame keuze. De kern van het hout is na 25 jaar of langer nog zeer goed. Hierdoor heeft teak het label: duurzaamheidklasse 1.

Geplaatst op

5 Tips voor het inrichten van een landelijke woonkamer

5 Tips voor het inrichten van een landelijke woonkamer

Heb je een mooie boerderijwoning, vrijstaande woning of ander idyllisch stulpje met uitzicht op het platteland gekocht? Of is jouw huidige landelijke interieur toe aan een upgrade? Een landelijk interieur is tijdloos en zorgt voor een warme uitstraling in huis. Met deze 5 tips geef je jouw landelijke interieur de wauw factor die het nodig heeft.

1. Een landelijke woonkamer begint met lichte kleuren.

De muren en de plafonds horen in een hedendaags landelijk interieur lichte kleuren te hebben.
De kleur wit is de basis voor een rustige en warme sfeer. Je hoeft heus niet enkel wit te gebruiken voor de wanden. Voor iets meer levendigheid in de kleurstelling kun je er voor kiezen om de wanden te schilderen in wit gecombineerd met grijs, beige of bijvoorbeeld lichtroze. Ga nooit voor felle kleuren deze horen niet thuis in de basis een landelijk interieur. Door lichte kleuren te gebruiken oogt de woonkamer ruimtelijker en komen robuuste en natuurlijke landelijke meubels zoals een houten tafel of kast beter tot zijn recht.

2. De kast vormt de basis van een landelijk interieur.

Welke kast moet ik kiezen voor een landelijk interieur? Dit is een vraag waar veel mensen bij het stijlen van hun wooninrichting mee worstelen. Wat ons betreft is de kast de grondslag van een interieur bij landelijk wonen. Met een goede authentieke kast kun je namelijk verbinding maken tussen het zitgedeelte en het eetgedeelte. Zeker bij een grotere open woonkamer of woonkeuken vormt de kast vaak het verbindingselement tussen het eetgedeelte met de eetkamertafel en het zitgedeelte waar het bankstel staat.

Een mooie traditionele buffetkast past erg goed in een landelijk stijl. Zoek je naar iets met een raampartij erin dan kun je het beste kiezen voor een vitrinekast. Weet je niet direct hoe je jouw buffetkast moet inrichten? Dan kun je hier onze andere tips voor het inrichten van een buffetkast lezen. Waar veel mensen niet direct aan zullen denken is het dressoir. Een mooie lange dressoir zorgt ervoor dat je voldoende opbergruimte hebt en het zorgt er tevens voor dat je ruimte over houdt voor inspirerende wanddecoratie als spiegels of een schilderij. Een wat strakker houten dressoir oogt vaak ook iets moderner dan bijvoorbeeld een buffetkast waardoor je landelijke interieur een speelse twist heeft en niet oubollig overkomt.

3. Kies voor een grote tafel in een landelijk interieur

Mensen die landelijk wonen beschikken vaak over iets meer ruimte in huis. Het is de kunst om deze ruimte optimaal te benutten. Een grote tafel is niet alleen erg gezellig, het helpt je ook om de ruimte optimaal te benutten en een centrale plek in het interieur te creëren waar het gezin samenkomt. Zelfs als je slechts met zijn tweeën woont dan is een grote robuuste eettafel perfect om gasten te ontvangen of om even je laptop aan open te klappen. Kies bij een landelijk interieur op zijn minst voor een zespersoons of acht persoons tafel. Een fraaie teak tafel is een goede keuze als aanvulling voor een landelijke stijl. Of wat te denken van een lange kloostertafel met grote stevige poten als fundament voor je woonkamer.

4. De juiste zitmeubelen voor een landelijk interieur.

Nu je in grote lijnen jouw nieuwe landelijke interieur hebt ingericht met een kast en een eetkamertafel kun je gaan nadenken over de overige invulling van de landelijke woonkamer. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is een bank of stoel die lekker zit. Sommige mensen willen het liefste compleet houten stoelen zoals bijvoorbeeld deze teak stoelen. Voor wie iets zachter wil zitten zijn stoelen met bekleding ook gewoon een optie. Het is goed om aandacht te besteden aan de bekleding van de stoelen. Bij een landelijk interieur is het belangrijk om te kiezen voor een niet té stoere stoel. De bekleding van de stoelen mag best een beetje zacht en tevens chique ogen in contrast met de robuuste houten meubelen die je hebt gekozen voor de grote lijnen van je interieur.

5. Accessoires bij een landelijk interieur

Het kiezen van decoratie in een landelijke stijl kan best lastig zijn. Veel mensen neigen al snel naar brocante terwijl het juist een goede keuze kan zijn om het geheel af te maken met wat moderne accessoires. Een gave stalen mand met dekens of een vachtje, een bijzettafel of stoere sidetable kunnen de extra opvallende elementen zijn voor een woonkamer met een landelijke stijl. Gebruik kaarsen (kandelaars) en wat fotolijstjes als decoratie voor op de tafel of de vensterbanken. Verder moet je vooral niet te veel willen doen. Het is de kunst om het simpel te houden en niet op elke rommelmarkt of in elke budgetwinkel weer iets mee te nemen met een landelijke uitstraling.

Geplaatst op

Hoe hoog moet mijn dressoir zijn?

Hoe hoog moet mijn dressoir zijn

Een dressoir is de ideale aanwinst voor je woonkamer, slaapkamer of keuken. Met het juiste dressoir zorg je voor extra opslagcapaciteit en ruimte om spullen uit te stallen. Dressoirs zijn verkrijgbaar in vele breedtes, dieptes en hoogtes. In dit artikel geven we je inzicht in hoe hoog jouw ideale dressoir moet zijn!

Wat is de ideale hoogte voor een dressoir kast?

De hoogte van een dressoir kan variëren tussen de 60 en 100 cm. De meest voorkomende hoogte is 90 cm. De meeste moderne dressoirs zijn dan ook negentig centimeter hoog.

Hoeveel lades heeft een dressoir gemiddeld?

Een dressoir heeft gemiddeld 6 tot 9 lades. Naast dressoirs met enkel lades zijn er ook dressoirs met enkel deuren en zijn er dressoirs met zowel lades als deurtjes. Afhankelijk van de breedte van de kast neemt het aantal deuren of lades uiteraard toe.

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een dressoir?

De afmetingen van een dressoir kast kunnen zeer uiteen lopen. Er is dan ook geen gemiddelde samenstelling van hoogte, breedte en diepte. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf een dressoir samen te stellen en een teak dressoir op maat te laten maken.

Hoe breed moet een dressoir zijn?

De ideale breedte is erg afhankelijk van de ruimte die jij in huis beschikbaar hebt. De meeste dressoirs zijn echter 180 of 220 centimeter breed. Voor een ruimtelijke sfeer in je huis is het handig om links en rechts naast het dressoir ook nog wat ruimte vrij te laten. Op deze manier staat kast vrij ten opzichte van andere meubels of objecten. Ben je benieuwd naar de ideale breedte voor jouw dressoir? Bezoek onze showroom en laat je vrijblijvend door ons adviseren.

Aandachtspunten bij het kopen van een dressoir

Wil jij weten waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een dressoir kast? In dit blogartikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het kopen van een dressoir.