Geplaatst op

Dit zijn de 5 voordelen van een teak tuintafel

De 5 voordelen van een teak tuintafel

De juiste tuintafel kopen kan een lastige opgave zijn. Wie op zoek is naar een tuintafel loopt tegen enkele vragen aan zoals:  Hoeveel personen wil ik kwijt aan tafel, en bovenal?  En: Welke materiaalsoort moet ik kiezen? In dit blog geven we vijf motivaties waarom je deze zomer het beste voor een teak tuintafel kunt kiezen.

5. Een houten tuintafel is het verlengstuk van je interieur

Heb je een interieur met houten meubelen en wil je deze stijl graag doortrekken in de tuin? Teak houten tuinmeubelen vormen de ideale verbinding tussen binnen en buiten. De warme uitstraling van het hout zorgt ervoor dat er een connectie ontstaan tussen de sfeer in het huis en in de tuin.

4. Teak houten tuintafels zijn verkrijgbaar in diverse lengtes

Hoeveel gasten wil jij uitnodigen? Met een teak tuintafel krijg je de hele buurt bij elkaar. Ook een familiedag organiseren is geen probleem met de diverse lengtes in ons assortiment. Onze langste tuintafel is wel 2.80 meter lang! Overzicht van de lengte van onze tafels van klein naar groot:
2m, 2.20m, 2.40m, 2.60m, 2.80m.

3. Een teakhouten tuintafel is erg sterk

Teak hout is erg sterk. Zo sterk dat ze er in Azië huizen mee bouwen. Dit soort tuintafels is zeer geschikt voor een gezin met kinderen. Het hout is goed bestending tegen alledaagse handelingen zoals eten, drinken, knutselen etc. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het bestek van de kleinste in het hout krast tijdens de jaarlijkse familie barbecue! Ook thuiswerken is ideaal aan een sfeervolle teakhouten tuintafel.

2. Een teakhouten tuintafel verkleurd mooi

Je kent het wel, een tuin of balkon met een verweerde plastic tuintafel. Het kunsstof wit is vaal geworden of groen uitgeslagen door de algen die zich er dankzij wind en regen hebben gehuisvest. Ook In tegenstelling tot een kunststoffen tuintafel zal een teak tuintafel hier geen last van hebben.
Teak hout heeft de eigenschap mooi te verweren. Je tafel zal in de loop van tijd grijzer worden dankzij de UV-straling van het zonlicht. Groen van de algen zal hij gelukkig niet worden. Wissel je plastic tuinset daarom snel in voor een teakhouten tuintafel en tuinstoelen

1. Een teakhouten tuintafel gaat vele seizoenen mee!

Dit type tuinmeubel gaat vele seizoenen mee, zeker onder de overkapping of in de serre! Het hout is bestendig voor alle vier de jaargetijden. Teakhout is bestand tegen regen, zon, wind et cetera en is daarom zeer geschikt als tuinmeubel. Je kunt je tuinmeubel (in principe) het hele jaar buiten laten staan. Teak houten tuinmeubelen zijn onderhoudsarm. Wil je ze in topconditie houden dan zijn er ook nog eens veel passende producten om het hout supermooi te houden!

Over Stoks Meubelen

Stoks Meubelen is al sinds 1989 de landelijke specialist op het gebied van teak houten meubelen. Je bent van harte welkom in de sfeervolle showroom in onze authentieke Molen op Sportlaan 10 te Venray. We voorzien je graag van passend advies en bezorgen teak meubelen door heel Nederland en een groot deel van België en Duitsland. Daarnaast maken we ook teak houten meubelen naar wens op maat. Neem gerust contact op bij vragen of interesse in ons aanbod kwaliteitsmeubelen.