Geplaatst op

Hoe hoog moet mijn dressoir zijn?

Hoe hoog moet mijn dressoir zijn

Een dressoir is de ideale aanwinst voor je woonkamer, slaapkamer of keuken. Met het juiste dressoir zorg je voor extra opslagcapaciteit en ruimte om spullen uit te stallen. Dressoirs zijn verkrijgbaar in vele breedtes, dieptes en hoogtes. In dit artikel geven we je inzicht in hoe hoog jouw ideale dressoir moet zijn!

Wat is de ideale hoogte voor een dressoir kast?

De hoogte van een dressoir kan variëren tussen de 60 en 100 cm. De meest voorkomende hoogte is 90 cm. De meeste moderne dressoirs zijn dan ook negentig centimeter hoog.

Hoeveel lades heeft een dressoir gemiddeld?

Een dressoir heeft gemiddeld 6 tot 9 lades. Naast dressoirs met enkel lades zijn er ook dressoirs met enkel deuren en zijn er dressoirs met zowel lades als deurtjes. Afhankelijk van de breedte van de kast neemt het aantal deuren of lades uiteraard toe.

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een dressoir?

De afmetingen van een dressoir kast kunnen zeer uiteen lopen. Er is dan ook geen gemiddelde samenstelling van hoogte, breedte en diepte. In sommige gevallen is het mogelijk om zelf een dressoir samen te stellen en een teak dressoir op maat te laten maken.

Hoe breed moet een dressoir zijn?

De ideale breedte is erg afhankelijk van de ruimte die jij in huis beschikbaar hebt. De meeste dressoirs zijn echter 180 of 220 centimeter breed. Voor een ruimtelijke sfeer in je huis is het handig om links en rechts naast het dressoir ook nog wat ruimte vrij te laten. Op deze manier staat kast vrij ten opzichte van andere meubels of objecten. Ben je benieuwd naar de ideale breedte voor jouw dressoir? Bezoek onze showroom en laat je vrijblijvend door ons adviseren.

Aandachtspunten bij het kopen van een dressoir

Wil jij weten waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een dressoir kast? In dit blogartikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het kopen van een dressoir.