Geplaatst op

Hoe kan ik vlekken verwijderen uit een teakhout tafel?

Hoe_kan_ik_vlekken_verwijderen_uit_een_teakhout_tafel

Omdat teak tafels van nature een hoog oliegehalte hebben gaan ze vaak onbehandeld met onze klanten mee naar huis. Helaas is een vlek op een onbehandelde tafel erg lastig te vermijden. Tijdens het avondeten of een borrel met vrienden kan er altijd geknoeid worden. Op deze manier kun je vlekken verwijderen uit een teakhout tafel.

Vlek in teak tafel verwijderen met Dreft

Het beste kun je de vlek direct aanpakken met een sopje van Dreft en warm water. Dreft is een echte ontvetter die zelfs door schilders gebruikt wordt om oppervlaktes te ontvetten voor het schilderen. Iedereen heeft wel Dreft of een ander soort afwasmiddel in huis om de eetkamertafel te redden van permanente vetvlekken.

Vlek in teak eetkamertafel verwijderen met groene zeep

Wil het niet geheel lukken met een krachtig afwasmiddel dan kun je er ook voor kiezen om de tafel te ontvetten met groene zeep. Veeg de vlek in de teak tafel direct weg met een doek en (verdunde) natte zeep. Hierbij ben je binnen no-time van die vervelende vetvlek af.

Vlek in teak tafel lichtjes opschuren met fijne korrel

Wanneer Dreft of groene zeep geen uitkomst bieden dan kun er ook voor kiezen om het teak hout lichtjes op te schuren met een schuurpapier met een fijne korrel. Kies bijvoorbeeld voor korrel 240. Ontvet het oppervlak en zorg dat de teak tafel droog is voordat je begint met schuren. Schuur altijd met de richting van de houtnerf mee om fouten te voorkomen. Door de tafel lichtjes op te schuren verwijder je de vlek en ziet de tafel er weer uit als nieuw!

Wil je meer weten over het onderhoud van je teak tafel? Lees dan ook dit artikel over hoe jij jouw teak meubelen het beste kunt onderhouden.

Over Stoks Meubelen

Stoks Meubelen is al sinds 1989 de landelijke specialist op het gebied van teak houten meubelen. Je bent van harte welkom in onze sfeervolle showroom in de molen op sportlaan 10 te Venray. We voorzien je graag van passend advies en bezorgen teak meubelen door heel Nederland en een groot deel van België en Duitsland. Daarnaast maken we ook teak houten meubelen naar wens op maat. Neem gerust contact op bij vragen of interesse in ons aanbod kwaliteitsmeubelen.