Geplaatst op

Hoe kies ik de juiste kast voor mijn woonkamer?

Hoe kies ik de juiste kast voor mijn woonkamer?

Een goede kast is onmisbaar voor een compleet interieur. Opbergen, wegstoppen of juist etaleren? Kasten zijn multifunctioneel. Zo zijn ze niet alleen heel praktisch maar vormen ze ook nog eens de eye-catcher van je woonruimte. Maar hoe kies je nu de juiste kast voor je woonkamer? Maak hieronder kennis met vier verschillende oplossingen.

De vitrinekast om al je accessoires te etaleren
Een vitrinekast van prachtig teakhout heeft alle functionaliteiten die je van een kast kan wensen.  Stal je beste servies uit achter de elegante ramen of berg je werkspullen zoals laptops, pennen en tijdschriften op in het gesloten onderste deel van de kast. Met grote lades en meerdere schappen is de virtrinekast ideaal om je overtollige huisraad kwijt te kunnen. Een vitrinekast in de juiste stijl vormt een goede fundering voor de rest van je interieur. Mensen verwarren een vitrinekast nog al eens met een buffetkast. Lees hier meer over het verschil tussen een vitrinekast en een buffetkast.

Haal het optimale uit de ruimte met een dressoir
In tegenstelling tot een flinke vitrinekast is het dressoir wat bescheidener. Met een dressoir in je woonkamer blijft de ruimte lekker luchtig en groot aanvoelen. Moderne dressoirs bevatten geen raampjes en zijn meestal volledig dicht. De grote deuren zijn perfect voor het opbergen van kinderspeelgoed of ordners voor de administratie. Ook voor het stallen van een mooie vaas of kandelaar is het dressoir perfect. Maak het plaatje compleet met een schilderij of een spiegel boven de kast om de lengte van je huiskamer te benadrukken. Kortom een dressoir zorgt voor een geordend en gezellig huis. Wil jij weten waar je op moet letten als je dressoir koopt? Lees dan ons artikel over waar je op moet letten bij het kopen van van een dressoir.

Een boekenkast voor de levendige lezer
Heb jij een buitengewone boekencollectie die absoluut een mooi plekje verdient in de huiskamer?
Dan is een mooie boekenkast voor de lezers onder ons een top idee. Met het juiste aantal open vakken kun je die enceclopdien of die complete collectie van Harry Potter gerust uistallen.
De meeste boekenkasten hebben ook nog een dicht deel met lades om je andere kantoorartikelen een plekje te geven. Ben je al die boeken eventjes moe? Dan verberg je deze gemakkelijk met een mooie schuifdeurkast!

Een TV-kast voor de ultieme thuisbioscoop ervaring.
Als aanvulling op je vitrinekast, dressoir of boekenkast heb je meestal ook nog een TV-meubel nodig.
Echte TV-kasten zie je niet meer zoveel. Toch is het juiste TV-meubel onmisbaar en als je toch bezig bent met het uitzoeken van een mooie kast kun je het beste meteen een matchend TV-meubel uitzoeken. Gelukkig geeft het veel collecties teakmeubelen of industriële meubelen waarbij het TV-meubel en de vitrinekast een setje vormen.

Je teakhouten kast onderhouden
Na je aankoop heb je bij teakhout vaak jaren geen omkijken naar het onderhoud van je kast. Deze houtsoort blijft namelijk jaren mooi. Soms kan het gebeuren dat een deel van de kast teveel in de zon staat waardoor bijvoorbeeld verkleuringen kunnen ontstaan. In dit andere artikel geven we antwoord op de vraag: Hoe kan ik mijn teakmeubelen het beste onderhouden?

Over Stoks Meubelen in Venray
Stoks Meubelen is al sinds 1989 de landelijke specialist op het gebied van teak houten meubelen. Je bent van harte welkom in onze sfeervolle showroom in de molen op sportlaan 10 te Venray. We voorzien je graag van passend advies en bezorgen teak meubelen door heel Nederland en een groot deel van België en Duitsland. Daarnaast maken we ook teak houten meubelen naar wens op maat. Neem gerust contact op bij vragen of interesse in ons aanbod kwaliteitsmeubelen.