Geplaatst op

Hoe lang gaat een houten tuintafel mee?

Hoe lang gaat een houten tafel mee?

Een houten tuintafel kan lang meegaan, afhankelijk van verschillende factoren. De kwaliteit van het hout, de afwerking en de blootstelling aan de elementen spelen allemaal een rol in de levensduur van de tafel.

Als de tafel van hoogwaardig hout is gemaakt, zoals teak of eiken kan deze tot wel 20 jaar meegaan. Het is belangrijk om de tafel regelmatig schoon te maken en te onderhouden om de levensduur te verlengen.

Als de tafel echter van goedkoper hout is gemaakt, zoals vurenhout of grenen, kan de levensduur aanzienlijk korter zijn, zelfs met regelmatig onderhoud. Deze houtsoorten zijn minder duurzaam en hebben de neiging om sneller te slijten of te verkleuren, vooral als ze worden blootgesteld aan zonlicht en vocht. Als je nog niet weet welke houtsoort het beste geschikt is, lees dan vooral eens dit artikel over de 5 voordelen van teakhout!

Over het algemeen kunt u verwachten dat een goed onderhouden houten tuintafel minstens 5-10 jaar meegaat, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden. Als je wilt dat je tuintafel zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om deze goed te onderhouden en te beschermen tegen de elementen, zoals zonlicht, regen en sneeuw.
De tuintafel droog wegzetten onder een overkapping is vaak een van de beste manieren om een langere levensduur te garanderen.

Houten tuintafels die populair zijn onder andere klanten: