Geplaatst op

Is teakhout geschikt voor de badkamer?

Is teakhout geschikt voor de badkamer?

Liefhebbers van de landelijke woonstijl waren al jaren op de hoogte van de charme van échte houten meubels. De chique uitstraling van hout is niet langer alleen terug te zien in de woonkamer of eetkamer maar verrast sinds kort ook in vele badkamers. De keuze voor (teak) hout in een natte ruimte is voor veel mensen een steeds logischere keuze. Ben je jouw badkamer aan het verbouwen en overweeg je een wastafelmeubel van teak, dan vraag je je wellicht af of teakhout geschikt is voor de badkamer? In dit artikel vertellen we je of teakhout geschikt is voor de badkamer.

Teak badkamermeubels en vocht

Hout is een natuurproduct en hierdoor is met materiaal uniek in elke centimeter van het oppervlak. Voor veel mensen is het bekend dat hout kan ‘werken’. Hiermee bedoelen we dat de structuur van het hout licht veranderd bij de wisseling van natuurlijke omstandigheden zoals (met name) luchtvochtigheid. Door een verandering in de luchtvochtigheid kan hout krimpen en uitzetten. Bij sommige houtsoorten heeft dit scheuren of kromtrekken tot gevolg.

In eerste instantie oogt de badkamer dus niet als ideale plek voor het gebruik van hout. Dit is immers de meest vochtige ruimte in huis waar dagelijks water, stoom en vocht vrij komt. Het gebruik van hout in de badkamer is daarentegen steeds populairder aan het worden. De warme uitstraling van de nerven, noesten en patronen in het hout geven ons een goed gevoel en doen ons denken aan de tropen. Alsof we even op vakantie zijn in eigen huis.

Niet elke houtsoort is dus goed bestand tegen vocht en daarmee geschikt als badkamermeubel. Ten opzichte van zachtere houtsoorten is het hardhout Teak de ideale soort voor de badkamer. Deze houtsoort kan goed tegen vocht en is uit het juiste hout gesneden om te fungeren voor een badkamermeubel. Teakhout is een echte uitblinker in combinatie met water. Het hout bevat van zichzelf veel beschermende olie en rubber. Dit zorgt voor een goede weerstand tegen vocht. Hierdoor gebruikt men teak ook tuinmeubelen, voor luxe scheepsdekken en andere toepassingen in de scheepvaart. Je hoeft dus niet snel bang te zijn voor problemen dankzij vochtige omstandigheden.

Is teakhout geschikt voor de badkamer?
Wastafelmeubel van teak met aansluitingen voor waskommen en bijbehorende spiegels

Wastafelmeubel of badkamerkast van teak

Badkamermeubels van teak worden steeds populairder. Mensen die waarde hechten aan een moderne badkamer met een luxe en toch warme uitstraling hebben de weg gevonden naar wastafelmeubels en badkamerkast van teak op maat. Dit zien we niet alleen terug bij particulieren maar ook in de natte ruimtes van hotels, restaurants en andere wellness toepassingen. In veel gevallen zien we eens teak meubel van 60 of 120cm met bijvoorbeeld losse ronde of vierkante wastafelkommen van keramiek of natuursteen. Dit stukje maatwerk zorgt voor een extra luxe aanblik.

Zoals je hebt kunnen lezen is teakhout zeer geschikt voor de badkamer. Ten opzichte van zachtere houtsoorten is teak een duurzame keuze met een warme en vooral luxe uitstraling die ook nog eens veel beter tegen vocht kan. En ten opzichte van andere hardhoutsoorten is teakhout ook nog eens voordeliger. Heb jij interesse in maatwerk badkamer meubelen? klik dan hier om verder te lezen.