Geplaatst op

Reinig teak tuinmeubelen nooit met een hogedrukreiniger!

Waarom je nooit je teak houten tafel moet reinigen met een hogedrukreiniger

Je teak tuintafel kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Wellicht heb je jezelf de vraag gesteld: Kan ik mijn teak tuinmeubelen afspuiten met een hogedrukreiniger? Misschien heb je her- en der al eens gelezen dat dit mogelijk is en in het ergste geval heb je het ook regelmatig al gedaan bij je teak tuintafel of teak tuinstoel. In dit blog vertellen we je waarom je teak tuinmeubelen nooit mag reinigen met een hogedrukreiniger.

Een hogedrukreiniger of hogedrukspuit is een handig apparaat om snel het vuile werk gedaan te krijgen. De terrastegels, de tuinmeubelen en zelfs de auto. Veel mensen weten wel raad met dit sterke apparaat! Maar pas op als je jouw teak tafel schoon wilt spuiten met de hogedrukspuit.

Dit is waarom je geen hogedrukspuit bij teak tuintafels mag gebruiken

Hout is een natuurproduct en ondanks dat de buitenkant hard lijkt en aanvoelt is de binnenzijde van het hout erg teder. Een houten tafel ademt. En zoals je vast wel eens hebt gehoord; ja, de nerven ‘ademen’.

Door de kracht van de hoge drukspuit spuit je het zachte hout als het ware uit de nerven waardoor er een diepere houtnerf ontstaat. In deze diepere nerf blijven (regen)water en vuil langer achter. Doordat water en vuil langer aanwezig zijn in de tafel versnelt juist het verouderingsproces. Met andere woorden, je teak houten tafel rot sneller weg! In de praktijk zijn wij dat dit de levensduur van de tafel wel 2 jaren kan verkorten.

Met de hogedrukreiniger is de klus dus wel snel klaar, het kost je ook enkele zomers genieten van je houten tafel. Behandel het teakhout liever met wat liefde. Met een zachte borstel en een reiniginsproduct op natuurbasis zoals groene zeep kom je ook een heel eind!

Meer informatie over teak onderhoud

Is je teak tafel toe aan een kleine schoonmaakbeurt en heb je last van slechts een paar vlekken in de tafel? Klik hier om te lezen hoe je vlekken kunt verwijderen uit je teak tafel. Of wil je simpelweg meer weten over algemeen onderhoud van teak? Klik dan hier als je wilt weten hoe je jouw teak meubels het beste kunt onderhouden.

Relevante meubels bij dit artikel: