Geplaatst op

Waar moet je op letten bij het kopen van teakhouten tuinmeubelen?

Waar_Moet_Je_Op_Letten_Bij_Het_Kopen_Van_Teak_Houten_Tuinmeubelen_Stoks_Meubelen

De klinkers van het zijn schoongespoten en de bloembollen zijn ingezaaid. De tuin is zo goed als zomerklaar! Nu is het tijd voor de finishing touch: teakhouten tuinmeubelen op het terras! Wie voor het eerst kiest voor houten tuinmeubelen heeft vaak enkele vragen. Met de volgende factoren kun je rekening houden bij de aankoop van teak houten tuinmeubels.

Een zespersoons teakhouten tuintafel kopen

Heb jij een groot gezin of krijg je veel bezoek over de vloer? Een van de populairste teakhouten tuinsets is de tuintafel voor 6 personen. Zeker voor een grote tuin is dit formaat een mooie terras vuller. Met een zes persoons tuinset van teakhout heb je een sterke luxe tafel in combinatie met comfortabele tuinstoelen waar je in de zomer al jouw gasten op kunt ontvangen.

Een vierpersoons teakhouten tuintafel kopen

Naast de sets voor 6 personen zijn ook de tafels en stoelen voor 4 personen erg geliefd. Een tafel met stoelen voor 4 personen is uitermate geschikt voor kleinere tuinen.
Natuurlijk kun je er ook altijd voor kiezen om 6 stoelen aan een vierpersoons tafel te plaatsen bij de ontvangst van extra gasten.

Welke soort tuinstoelen heb ik nodig?

Als je de keuze hebt gemaakt tussen een 4- of een 6-persoons tuintafel dan blijft de keuze tussen stoelen met een hoge of een lage rug over. Teakhouten tuinstoelen met een hoge rug zijn vaak verstelbaar in 3 standen. Ook zijn stoelen met een hoge rug vaak net iets zwaarder van stoelen met een lage rug. Dit maakt het aanschuiven van de stoelen aan de tafel lastiger. Teakhouten tuinstoelen met een lage rug zijn, ondanks dat ze massief zijn, vaak lichter en dus wendbaarder.

Welke tuinkussens heb ik nodig?

Wie een teak tuinset koopt heeft ook bijpassende tuinkussens nodig. Ondanks de mooie vorm van het teakhout maakt een kussen het zitten veel aangenamer. Veel teakhout tuinmeubelen hebben een universele maat. Dit betekend dat je gemakkelijk bijpassende kussens kunt bestellen. Het is ook belangrijk om naar de dikte van de tuinkussens te kijken. Dikkere kussens zitten vaak lekkerder maar kunnen in de zomer er ook voor zorgen dat je meer gaat zweten. Ook zijn dikkere tuinkussens lastiger op te bergen omdat deze gezamenlijk meer ruimte in beslag nemen.

Nieuwe of tweedehands teakhout tuinmeubelen kopen?

Natuurlijk kun je op marktplaats zoeken naar een gebruikte tweedehands set teak meubelen. Het hout is helaas dan vaak al verkleurd door de zon. Dit betekend dat je zelf aan de slag zult moet gaan om een piekfijne set op je terras te hebben. Voor de handige doe-het-zelver is dit natuurlijk geen probleem. Wellicht vraag jij je nu af of je jouw teak meubelen kunt schilderen?

Bij de aankoop van een nieuwe set heb je het eerste jaar  geen omkijken naar het onderhoud. Naarmate de seizoenen verstrijken zullen de tuinmeubelen steeds verder verkleuren. Uiteraard leggen we je graag uit hoe jij jouw teak meubelen kunt onderhouden. Bij Stoks Meubelen kun je altijd terecht voor een schitterende nieuwe set teak houten tuinmeubels. Ook voor de kleinere portemonnee hebben wij teak tuinmeubelen tegen outlet prijzen.

Over Stoks Meubelen

Stoks Meubelen is al sinds 1989 de landelijke specialist op het gebied van teak houten meubelen. Je bent van harte welkom in onze sfeervolle showroom in de molen op sportlaan 10 te Venray. We voorzien je graag van passend advies en bezorgen teak meubelen door heel Nederland en een groot deel van België en Duitsland. Daarnaast maken we ook teak houten meubelen naar wens op maat. Neem gerust contact op bij vragen of interesse in ons aanbod kwaliteitsmeubelen.

Andere lezers bekeken deze producten: