Geplaatst op

Wat is het verschil tussen een winkelkast en een buffetkast?

Stoks_Meubelen_Illustratie_Verschil_Winkelkast_Buffetkast_3

Winkelkasten en buffetkasten kunnen erg op elkaar lijken. Beide soorten kasten zijn groot en bieden ontzettend veel mogelijkheden. Ook kunnen zowel winkelkasten als buffetkasten deuren met vitrines (raampjes) hebben. Hierdoor vallen onze winkelkasten alsmede buffetkasten onder de categorie vitrinekasten. Om je te helpen bij het kiezen van de juiste kast vertellen we in dit artikel over het verschil tussen een winkelkast en een buffetkast.

Het grootste verschil tussen een winkelkast en een buffetkast?

Een winkelkast of buffetkast kan een echte aanwinst zijn voor je interieur. Deze ambachtelijk gemaakte wand vullende houten kasten zorgen voor veel extra opbergruimte en maken van je huis een thuis. Maar hoe weet je nu of je een winkelkast of een buffetkast in huis hebt gehaald? Het verschil is erg gemakkelijk te zien. Een winkelkast heeft een compleet rechte voorkant terwijl een buffetkast een terug liggende bovenkant heeft. Hiermee bedoelen we dat het bovenste gedeelte van de kast iets dunner is dan het onderste gedeelte. Gemiddeld gezien ligt deze terugval tussen de 10 en 15 centimeter, maar het kan ook meer of minder zijn. Dit hangt af van de kast.

Verschil tussen een winkelkast en een buffetkast
Verschil tussen een winkelkast en een buffetkast afgebeeld.

Wat is een winkelkast?

Een winkelkast is een brede wandkast met twee lagen die uitgevoerd zijn met klapdeuren, schuifdeuren, lades of open vakken.Wanneer je de naam winkelkast hoort dan denk je vast meteen aan een kast die men gebruikt in een winkel. Dit klopt grotendeels ook. Winkelkasten vonden hun weg vanuit winkels zoals kruidenierszaken, drogisterijen en apothekers via antiekhandels naar onze huiskamers en keukens. Zeker oude winkelkasten en of tweedehands vintage varianten zijn vandaag de dag erg populair. Maar ook een nieuwe winkelkast van bijvoorbeeld teakhout is een bijzonder mooie aanwinst voor je woning. Populaire kleuren zijn wit, grijs en zwart.

Wat is een buffetkast?

Een buffetkast is een brede wandkast met een terug liggende bovenkant. Dit is het open vak in het middelste gedeelte van de kast waar men het bestek uit kan stallen of bijvoorbeeld een fruitschaal ten toon kan stellen.

Hoe kan ik mijn winkelkast of buffetkast het beste inrichten?

Het inrichten van de buffetruimte en andere vakken van de winkelkast of buffetkast is een leuk klusje. Met deze handige tips kun je een fraaie indeling van je kast maken. Zet mooie spulletjes zoals fotolijstjes, beeldjes, kaarten en souvenirs op zicht. Voor het buffet deel kan je denken aan een gave fruitschaal, tafelklok, boeken of vazen. Voor de laatste trends op het gebied van inrichting kun je eens een kijkje nemen op het platform Pinterest.

Over Stoks Meubelen

Stoks Meubelen is al sinds 1989 de landelijke specialist op het gebied van teak houten meubelen. Je bent van harte welkom in de sfeervolle showroom in onze authentieke Molen op Sportlaan 10 te Venray. We voorzien je graag van passend advies en bezorgen teak meubelen door heel Nederland en een groot deel van België en Duitsland. Daarnaast maken we ook meubelen naar wens op maat. Neem gerust contact op bij vragen of interesse in ons aanbod kwaliteitsmeubelen.

Enkele winkelkasten uit onze uitgebreide collectie: