Geplaatst op

Wat zijn massief houten meubelen?

Wat zijn massief houten meubelen?

Veel van onze meubelen zijn gemaakt van massief hout. Een term die je echter helaas steeds minder hoort in de meubelindustrie. Bovenal is dit een begrip dat vooral bij jongeren steeds minder bekend is. In dit blog geven we antwoord op de vraag: Wat zijn massief houten meubelen?

Wat zijn massief houten meubelen?

Massief houten meubelen bestaan volledig uit hout en zijn daardoor erg sterk. Vroeger waren bijna alle meubels in huis van massief hout.  In de loop van de 20e eeuw  kwamen er veel nieuwe materialen en bewerkingstechnieken op. Hierdoor nam het aantal massieve meubels af.

Door de komst van materialen als plastic, glas en staal worden meubels niet alleen meer uit massief hout gemaakt. Ook nieuwe technieken zoals fineren ( een dunne laag echt hout lijmen op een ander materiaal) zorgen ervoor dat tafels en kasten niet langer uit volledig echt hout gemaakt worden. Dit brengt enkele voordelen en nadelen met zich mee.

De voor- en nadelen van massief houten meubelen

Massief houten meubels zijn beresterk en behouden jarenlang een mooie uitstraling.Dit is een van de grootste voordelen van meubels van massief hout.
Als je nadenkt over de aankoop van massief houten meubelen dan kan onderstaande opsomming je helpen bij je overwegingen.

Voordelen van massief houten meubelen:
Massief hout is super sterk
Massief hout zorgt voor de hoogste kwaliteit meubelen
Massief hout is erg duurzaam (lange levensduur)
Massief hout geeft die echte warme uitstraling voor je interieur


Nadelen van massief houten meubelen:
Massief houten meubelen kunnen zwaar zijn om te tillen
Massief hout kan werken (gevoelig voor vocht en temperatuurswisselingen)
Over het algemeen zijn massieve meubels duurder dan bewerkte houten meubels

Soorten massief houten meubels

Ben je overtuigd van de voordelen van een massief houten meubel van topkwaliteit? Als je massief houten meubels wilt kopen dan kun je kiezen uit diverse soorten hout.
Zo zijn er massief eiken meubels, massief grenen meubels en massief teaken meubels.
Bij Stoks Meubelen zijn we gespecialiseerd in de verkoop van massieve teak houten meubels.

Over Stoks Meubelen

Stoks Meubelen is al sinds 1989 de landelijke specialist op het gebied van teak houten meubelen. Je bent van harte welkom in de sfeervolle showroom in onze authentieke Molen op Sportlaan 10 te Venray. We voorzien je graag van passend advies en bezorgen teak meubelen door heel Nederland en een groot deel van België en Duitsland. Daarnaast maken we ook teak houten meubelen naar wens op maat. Neem gerust contact op bij vragen of interesse in ons aanbod kwaliteitsmeubelen.